Biografija

 

Strahinja Marković je profesor fiskulture i kondicioni trener. Sportsku karijeru započeo je kao rukometaš. Od 1998. do 2005. godine igrao je rukomet za različite klubove, a 2004. godine proglašen je za najboljeg golmana Bačke. Nažalost, ozbiljna sportska povreda ga je sprečila da napreduje kao rukometaš. On ipak, ostaje u svetu sporta i usavršava se na DIF-u i TIMS-u u Novom Sadu. Danas radi kao fitnes instruktor, trener za bodybuilding i personalni trener. U prostorijama Veslačkog kluba “Danubius 1885” u Novom Sadu, održava grupne rekreativne treninge i  treninge za pojedince.

U Atletskom klubu “Vojvodina” radio je kao pomoćni trener Kamasi Ferencu. Zatim je bio angažovan u Veslačkom klubu “Danubius 1885”, gde je radio kao pomoćni trener Petru Ibročiću i trenirao kadetske i omladinske reprezentativce. Posle uspešne saradnje sa veslačima, Strahinja Marković se posvetio Rukometnom klubu “Vojvodina”, u kom je radio kao kondicioni trener prvog tima, pomoćni trener Dragana Kukića i trener golmana. Bogato klupsko iskustvo navelo ga je da započne samostalnu karijeru. Kao fitnes instruktor i personalni trener pripremao je mnogobrojne poznate ličnosti iz sveta sporta i estrade. Najuspešnija srpska veslačica Ivana Filipović, Mis Vojvodine Sonja Šuvljakov, zvezda filma “Beli lavovi” Monika Kiš i košarkaš mlade reprezentacije Srbije Aleksa Glišić su samo neki od njih.

U radu sa pojedincima, svaki program je kreiran u saradnji sa polaznikom, kako bi se postigli najbolji rezultati i ostvario željeni cilj. Personalni trening ne obuhvata samo skup vežbi, već je potrebno pratiti napredak pojedinca, korigovati njegovu ishranu i optimizovati vežbe zavisno od napretka. Lični pristup na svim segmentima vežbanja i  posvećenost pojedincu je ono što Strahinju izdvaja od drugih. Njegov zadatak nije samo kondicija, željeni fizički izgled ili masa. Strahinjin cilj je postizanje rezultata, uz maksimalnu posvećenost ka poboljšanju fizičkog, duhovnog i zdravstvenog stanja pojedinca.

Ovaj Web sajt je samo nastavak njegove ideje – motivisati ljude da rade na sebi, da unaprede svoje zdravlje i fizičke kvalitete.

 

Leave a Reply