INTERVJU: ALBINA PISAREVSKAJA – Vežbači u Moskvi se mnogo razlikuju od Novosađana

Studentkinja DIF-a u Novom Sadu, Albina Pisarevskaja rođena je u Moskvi, živela je u Crnoj Gori, a sada živi u Novom Sadu. Albina je asistent trenera našeg trenera Markovića koja po njegovom planu i programu treninga i načinu ishrane radi sa klijentima. U radu sa klijentima, prvo iskustvo imala je upravo u Moskvi prošle godine, pa nam u ovom intervjuu i otkriva kolika je razlika raditi sa moskovskim vežbačima u odnosu na novosadske. Upoznajte Albinu, novu članicu Infinity Tima.

 

Kako je došlo do saradnje sa Strahinjom?

Jednom prilikom sam došla u teretanu Danubius da odradim trening sa klijentom i mojim prijateljem Ivanom, gde sam srela i upoznala Strahinju sa kojim sam odmah pričala o angažovanju mesta asistenta trenera, jer mu se dopao trening i moj pristup prema klijentu, koji je (za njega) veoma važan deo u ovom poslu.

I kakav je tvoj utisak o treneru Markoviću, u profesionalnom smislu?

Bila sam vrlo srećna kada mi je ponudio posao, jer stvarno volim ovo da radim.

Vrlo brzo sam otkrila koliko je divan kao čovek, a i koliko je profesionalan u svom poslu. Veoma detaljno pristupa svakom klijentu i uvek je raspoložen za rad. Ono što me svakako pored njegovog velikog iskustva fascinira što on ne prestaje da se dodatno edukuje i usavršava.

Da li ti je upravo to i motivacija, da u toku svojih studija uspeš i da naučiš mnogo o ovom poslu?

Naravno. Na početku mi je bilo teško da naučim izvedbu nekih vežbi, kao i nazive vežbi koji se razlikuju od naših, ruskih. Na primer, kada je rekao da radimo ruski tvist, mislio je da znam šta je to, ali to nije vežba koju su izmislili Rusi (smeh).

Da li su tvoji sadašnji klijenti zadovoljni i kakvi su tvoji utisci u dosadašnjem radu?

Baš sam zadovoljna. I volim da znam kako se klijenti osećaju, tako da ih često pitam koliko su oni zadovoljni i za sada su to sve pozitivni odgovori, što me veoma raduje.

 

S obzirom da si radila kao trener i u Moskvi, a isto radiš i ovde, kolika je razlika u radu sa ljudima iz Rusije, odnosno Srbije?

Pa primetna je razlika. Naši ljudi (Rusi) se karakterišu kao hladni, što i u poređenju sa ljudima iz Srbije svakako jesu. Ovde nailazim na emocije, na dirljive priče i iskreno iskazane osećaje. To mi se stvarno dopada. Volim kada vidim zadovoljnog klijenta, koji to ne može da sakrije osmehom.

I ta pozitivnost se tako lako prenosi i na mene.

Iako si na početku studija, pomenula si da voliš ovaj posao, koji su tvoji planovi za neku budućnost?

Ovo je početak koji mi se mnogo dopada. Radujem se svakom danu. Još uvek nisam odlučila šta bih konkretno, ali usavršavala bih se najradije za rehabilitaciju, i to rad sa decom.

Za kraj bismo mogli da motivišemo čitaoce da počnu sa redovnim treninzima i da uključe fizičku aktivnost kao obavezan deo života. Kako bi ti to uradila?

Svakako da za smanjenje kilaže veću odgovornost nosi način ishrane, ali uz trening je mnogo brže, lakše i zdravije doći do rezultata. Kada trening postane vaša rutina, to će biti poslednja stvar koju ćete hteti da odložite u toku dana. Probajte.