INTERVJU: SANDRA ĐUROVIĆ – Moramo raditi na sebi u svakom smislu

Novosađanka Sandra Đurović smatra da konstantno moramo raditi na sebi u svakom smislu. Ima 29 godina i svesna je da briga o zdravlju treba početi na vreme. Iako će se uskoro vratiti u Brazil, gde je i studirala, dane u Novom Sadu posvetila je sebi i treninzima. Njeno iskustvo na treninzima sa personalnim trenerom, čitajte u nastavku.

Otkud želja da počneš da treniraš sa personalnim trenerom?

Ranije sam trenirala, ne puno, ali sam znala sama za sebe da radim vežbe i trčim. Išla sam na polumaratone i bilo mi je to sve mnogo lepo. Išla sam i u teretanu. Onda sam poslednje dve godine prestala sa treninzima, ugojila se i shvatila da moram imati pomoć da se ponovo motivišem i počnem sa vežbanjem. Samu sebe nisam mogla da nateram nikako. I trener Strahinja mi je prosto motivacija koju sam tražila.

Kako si odabrala baš trenera Markovića?

Tražila sam po Internetu, gledala sam razne sajtove, ali njegov sajt i profili su mi se nekako učinili najstručnijim i nešto što je meni trebalo. I pozvala sam ga, sve smo se lako dogovorili.

Treniraš sa trenerom nešto više od dva meseca. Kakva su bila tvoja očekivanja i kako ti sada sve izgleda?

Kada sam počela sa treninzima, bilo mi je dosta teško. Nisam bila navikla na to. Sada, recimo, imam motivaciju da treniram i kada sam sama, jer se uskoro selim u Brazil, i osećam da ću i tamo nastaviti da treniram, prosto da ne nestane taj dobar osećaj koji imaš nakon treninga.

Trener mi je za kratko vreme usadio neke zdrave navike, koje mislim i nadam se da ću poštovati i u budućnosti.

Očekivanja su mi ispunjena, jer jesam očekivala nekog ko će da me pogura u ovom procesu. Treninzi nisu dosadni, nikada se nije desio neki isti trening.

Zadovoljna sa rezultatima za ovo kratko vreme?

Zadovoljna sam, dobila sam i mišiće, oslabila sam.

Da li neko iz tvoje generacije, iz tvog okruženja takođe trenira sa personalnim trenerom?

Pa samo jedna drugarica. Koja nažalost nema tako dobrog trenera kao ja i nije toliko zadovoljna i to mi je bila super situacija gde sam shvatila koliko je moj izbor bio pravi. Ona i ja mnogo pričamo o treninzima i jedina je sa kojom pričam o toj temi i to mi stvarno prija. Ta razmena iskustva.

Da li misliš da je luksuz trenirati sa personalnim trenerom?

Pa, ja sam htela to za sebe da uradim. Trenutno sam u dobroj fnansijskoj situaciji i nisam se ničeg odrekla, ali i da nisam, svakako da bih izdvojila pre za ovo nego za neke manje važne stvari. Zbog sebe. Moramo raditi na sebi u svakom smislu.