INTERVJU: Strahinja Pavlović – Put do uspeha je posvećenost i rad na sebi

Naš današnji sagovornik, novi klijent trenera Markovića je mladi Novosađanin, Strahinja Pavlović. Petnaestogodišnji Strahinja trenira rukomet četiri godine u rukometnom klubu „Vojvodina“. Dok traje pauza u klubu, poželeo je da nastavi sa treninzima i odlučio da poboljša kondiciju uz personalnog trenera. Evo njegovih utisaka.

Kako si baš odabrao rukomet i kako je došlo do toga da treniraš taj sport?

Sasvim spontano, kada nam se u školi promenio nastavnik fizičkog koji je ujedno bio i trener rukometa, preporučio mi je da probam sa tim sportom, jer mu se dopalo kako igram na samom času.

I ti si sada kadet RK Vojvodina, kakvi su rezultati i kako si zadovoljan svime do sada?

Ove i prošle godine smo bili drugi u Srbiji, u Vojvodini smo prvi, tako da jesam zadovoljan.

Tek mesec dana treniraš sa trenerom Strahinjom, koji je takođe nekada trenirao rukomet i bio trener istog, kakvi su prvi utisci i kako si baš njega odabrao za svog ličnog trenera?

Bio sam nešto dugo bolestan, napravio sam toliku pauzu i poželeo sam da malo povratim kondiciju. Nisam hteo da mi leto prođe u pauzi, tako da kada sam video da je Strahinja bio trener u Vojvodini, znao sam da neću pogrešiti pri izboru.

Kakav izgleda vaš trening?

Trener koji se razume u materiju, konkretno poznaje sport koji treniram i apsolutno uspešno sarađujemo od prvog dana. Nisam imao posebna očekivanja, jednostavno sam zadovoljan. Radim prave stvari sa njim i verujem da će biti i pravih rezultata.

Da li su naporni treninzi?

Pa, iskreno, jesu. Ali, rezultati su već tu, u smislu da mi svaki trening lakše pada, lakše ga odradim, osetim da sam napredovao. Očekujem da se to oseti i na terenu. Igram na poziciji pivota, gde mi baš i treba snaga, jer stalno guraš i praviš blok… moram da budem jak da bih mogao da zaustavim protivnika.

Da li još neko od tvojih saigrača trenira preko leta, možda baš sa ličnim trenerom ili je to još uvek za tvoju generaciju daleka priča?

Jedan moj saigrač trenira, takođe sa svojim trenerom, dok ostali smatraju da je to luksuz ili možda nepotrebno, što svakako nije tačno. Nije luksuz. Ko želi da je posvećen sportu i da radi na sebi, novac će dati za prave stvari.

Koji su planovi za sezonu koja počinje prve nedelje avgusta?

U septembru imamo turnire, a od oktobra počinje liga. Svi su dobrodošli da dođu da nas gledaju i podrže.