SAVETI: Kako da ostanete motivisani za trening kada temperatura padne

Sunce i toplo vreme nas mame da izađemo iz kuće i tokom leta je lako biti motivisan za treninge u prirodi.

Ali, kada dođu hladniji dani, mnogi imaju naviku da većinu vremena provode u zatvorenom prostoru što naravno nije dobro za celokupno zdravlje. Zato ne dozvolite da vas vreme sprečava da iskoristite pogodnosti koje nudi otvoreni prostor.

Pogledajte pet načina koji će vam pomoći da vaš jesenji trening bude mnogo zanimljiviji nego tokom leta.

1. Vežbanje u prelepom prirodnom okruženju

Iako je leti treniranje lakše i zabavnije, fizička aktivnost u jesen je mnogo lepša. Na primer, nađite mesto za vežbanje gde ćete biti okruženi toplim bojama jeseni i uživajte u lepom prizoru tokom treninga. Dozvolite da vas boje inspirišu i dišite punim plućima.

2. Izađite i izaberite hranu koja vam je potrebna

Idite na pijacu i izaberite sveže jesenje proizvode koje ćete uključiti u svoju ishranu. Pored treninga, ishrana je takođe važna za održavanje zdravog tela i vitke figure. Birajte hranu bogatu mineralima i vitaminima koja će vas dodatno stimulisati i dati vam energiju za treninge.

3. Učlanite se u neki klub ili angažujte personalnig trenera

Bilo da se pridružite biciklističkom ili planinarskom klubu, ovo je odlična prilika da budete napolju i budete aktivni. Uvek dobra ideja je da angažujete personalnog trenera koji će vam biti motivacija i za trening i za novi način ishrane, pritom ćete vreme treninga prilagoditi vašim obavezama.

4. Vežbajte dok obavljate kućne poslove

Kada lišće počne da opada i pokrije vaše dvorište, to može biti lep prizor. Ali, nakon nekoliko dana lišće postaje vlažno i potrebno je da očistite svoje dvorište. Možda ovo nije vaša omiljena aktivnost, ali pogledajte to sa vedrije strane. Vreme provedeno u prikupljanju može biti odlična aktivnost za sagorevanje kalorija. Ako želite dodatnu korist kada sakupite lišće na gomilu – skačite, bez obzira na to da li imate decu da vam se pridruže ili ne.

5. Vežbajte ranije

Promene koje donosi nova sezona, kao na primer nedostatak sunčeve svetlosti, može da utiče na raspoloženje, što će potencijalno uticati na raspored treninga. Imajte na umu da oni koji svakodnevno treniraju imaju 25% manje šanse da razviju simptome depresije i anksioznosti. Dakle, počnite da praktikujete fizičku aktivnost što je pre moguće, jer kada sunce zađe i temperature padnu, sigurno ćete više želeti da sedite u udobnom i toplom domu.

 

izvor: ženskimagazin.rs