INTERVJU: Saša Ćurčić – Trening, kao nova obaveza, doneo mi je promenu u svakom smislu

Četiri meseca treniranja sa personalnim trenerom, Saši iz Novog Sada donelo je mnogo pozitivnih promena. Kako fizičkih, tako i psihičkih. Šta mu je bio važno prilikom ovog procesa i zašto je hteo da se pokrene i počne da trenira, pročitajte u nastavku.

Motiv traženja personalnog trenera i kako ste došli do Strahinje?

Strahinju sam prvi put video, odnosno naišao na njegovu stranicu još pre tri godine. Ako bih trenirao sam, to bi trajalo dve nedelje, pa sam poželeo da treniram sa ličnim trenerom. I onda sam počeo sa onim čuvenim odugovlačenjem – Javiću mu se od prvog, pa od 10. u mesecu, pa od 15. E onda je počela pandemija, pa sam odustao. I u martu ove godine mi je iskočio njegov profil i shvatio sam da je to znak da treba da se pokrenem.

Tada sam mu se javio i odmah smo se sve dogovorili.

Koji je bio glavni razlog da kažete sebi – Treba mi da treniram ili Počeću da treniram najviše zbog…

Hteo sam da promenim način života. Radim u zdravstvu, uglavnom prepodne. I godinama imam isti ritam – posle posla jurim kući da odmorim i tako u krug.

Treniramo tri puta nedeljno, ali je već sada prešlo u rutinu da bih poželeo i više. Na samom početku sam Strahinju upozorio da ću možda posle mesec dana odustati, zbog raznih razloga poput – Umoran sam, Kasno mi je sada za trening, Nemam prevoz itd. Takođe sam mu iskreno rekao da me je bilo sramota da mu se javim, jer imam 48 godina i mislio sam da je kasno da sada počnem da treniram… Ali istrajao sam.

Trener Strahinja i Saša na treningu

Šta vas je zadržalo posle tih mesec dana – zašto niste odustali?

Prvo, bolje se osećam. Ispunjeno mi je vreme na drugačiji način. Prekinuo sam onaj krug kuća-posao, posao-kuća. Bio sam hronično umoran, a ni sam nisam znao zbog čega. Sada više nisam umoran.

Kolika je ta psihička promena koja se desila?

Velika. Stabilnost. Smirenost. Inače sam bio nervozan, a sada mogu i da se kontrolišem. Izbaci se stres i višak energije i osećate se relaksirano.

Kakav je Strahinja trener?

Sjajan. Mislio sam da nešto neću znati, da će mi sve biti nepoznato… međutim, sve je bilo opušteno. Volim da dođem na trening, da se usput i sa Strahinjom ispričam, odličan je lik.

 

Neki određeni cilj u narednom periodu? Kakve su fizičke promene?

Nemam cilj tog tipa, brzo su mi prošla ova četiri meseca. I nastavljam dalje. Fizički se dosta toga promenilo, iako motiv nije bio da se nabace mišići, ali se prosto vidi promena na celom telu. I to prija naravno.

Nisam bio opterećen izgledom, ali posle mesec dana merenja sam se baš iznenadio. I dodatni motiv je i ta fizička promena, ali se stvarno ne opterećujem oko toga.