ISHRANA: Namirnice koje trebate da jedete posle treninga

Posle napornog treninga, vaše telo vapi za hranom koja će ga oporaviti i koja će mu dati snagu. Zato tu trebate da napravite pametan izbor i da vašem telu obezbedite pravilan unos, vitamina, proteina, masti i drugih zdravih sastojaka. Zato smo odlučili da vam predstavimo namirnice koje morate jesti posle treninga, ako želite da budete snažni i lepi.

1. Jaja

Jaja su sjajan izvor proteina i ugljenih hidrata, a to je ono što vašem telu najviše treba posle treninga. Ne samo što ćete ih lako i brzo spremiti, već ćete vašem telu omogućiti energiju koju zaslužuje.

2. Jogurt

Jogurt je osvežavajuće mlečno piće koje sadrži dosta proteina i koje pozitivno utiče na vaš stomak. Omogućiće vam bolje varenje i daće vam potrebnu energiju da nastavite sa ostatkom vašeg dana. Jedna čaša jogurta sadrži 11-13 grama proteina surutke.

3. Banane

Ovo supervoće je odlična užina koja sadrži mnoštvo vitamina, od kojih je najzastupljeniji kompleks vitamina B. Banane su hranljive i vrlo brzo će vam nadoknaditi izgubljenu energiju.

4. Suvo voće i orasi

Nemate vremena da kuvate? Nekoliko komadića sušenog voća i oraha će vam dati brzi podsticaj energije. Da izgradite masu jedite orahe i bademe – ubrzavaju oporavak tkiva posle intenzivnog treninga, posebno brazilski orah koji sadrži minerale, selen, magnezijum i cink.

5. Piletina

Naravno, piletina je odličan izvor proteina i omogućiće vašim mišićima da se oporave i da ojačaju. Piletinu možete spremiti na bezbroj načina, pa zato bodibilderi često kažu da je kokoška za njih kralj životinja.