INTERVJU: Ines iz Novog Sada – Trening kao rekreacija i stil života

Novosadska pravnica, Ines Papulin počela je sa treningom u paru, ali je igrom slučaja nastavila sa individualnim treninzima. Angažovala je personalnog trenera i već godinu dana, dva puta nedeljno dolazi na treninge. Zbog zdravlja. I dobrog raspoloženja. U intervjuu ističe da je jednako zadovoljna sa trenerom Markovićem i sa njegovim asistentima, u ovom slučaju Anđelom.

Počeli ste da trenirate sa drugaricom Sofijom u paru, a kasnije ste sasvim neplanirano nastavili sa  indivdualnim treninzima. Koja varijanta Vam se više dopada?

Definitivno, trening u paru. Mnogo je zabavno i puno je smeha. Ne mogu da kažem da nije dobro i kada trenirate 1 na 1 sa trenerom, ali nas dve smo se sjajno provodile na treningu. Sa najboljom drugaricom je uvek sve lepše.

Šta još razlikuje ta dva treninga?

Što se tiče efikasnosti treninga, apsolutno je isto. Trener Strahinja pravi trening posebno za svaku osobu, samim tim i za nas dve je bio različit tempo i sve je u skladu sa individualnim mogućnostima. Tako da je rezultat manje-više isti.

Trenirate više od godinu dana sa trenerom Markovićem. Kakvi su Vaši utisci?

Moji treninzi nisu naporni i to je bio moj jedini zahtev za trenera. Jednostavno, tu sam isključivo zbog rekreacije i dobrog zdravlja. Skidanje kilaže mi nije cilj, tako da je ovo sve baš kako želim. Trener Strahinja je trener po meri. Ispunjava sva moja očekivanja. Ne dižemo teške tegove i ne jurimo neki cilj, već jednostavno jačamo mišiće, kičmu i sve što je potrebno za lakši i zdraviji život.

Kakvo je Vaše okruženje – da li su ljudi fizički aktivni i u treningu?

Pola-pola. Oni koji su fizički aktivni, treniraju iz možda istih razloga kao i ja – posao mi je takav da sedim u kancelariji, u kolima provodim puno vremena i jednostavno je telu taj trening potreban.

Oni koji ne treniraju su oni koje je teško motivisati, nažalost.

Da li smatrate da je personalni trener luksuz u današnje vreme?

Jeste. Iz jednog prostog razloga – moja mama je penzionerka, ima malu penziju od koje ne može da izdvoji za individualne treninge, a želela bi. Na svu sreću, motivisana je da puno šeta i sama osmisli sebi neku rekreaciju, zato verujem da je za starije ljude sigurno teže izdvojiti za ovako nešto.

Razgovoru nam se priključuju i treneri – Strahinja i Anđela – deo Infinity tima.

Treneru, iz Vašeg ugla, kada je Ines bolje trenirala – u paru ili kada je sama?

Defitivno, kada sama trenira više uradi, ali baš kao što ona kaže – zabavnije je u paru. Ona je super klijentkinja, koja je opuštena, uvek raspoložena za trening, bez pritiska da neki određeni cilj mora da postigne.

Anđela, koliko si ti već dugo deo Infinity tima? Kaži nam svoje utiske.

Nešto više od tri meseca radim sa Strahinjom. Veoma sam zadovoljna saradnjom kako sa njim, tako i sa svim klijentima do sada. Nisam imala problema, ni zahtevnih klijenata, posao je jako lep i radujem se svakom novom dolasku na trening.