INTERVJU: Nikola Grbić – Novi posao kao glavna motivacija da svoje zdravlje stavim ispred svega

Društvenu mrežu Instagram koristi veliki deo mlade populacije. Ovog puta je stranica personalnog trenera Strahinje Marković bila posebno interesantna našem sagovorniku. Dvadesetčetvorogodišnji Nikola Grbić iz Novog Sada imao je nešto drugačiju motivaciju za trening – posao.

Šta te je posebno privuklo na stranici trenera Markovića, pa si baš njega odabrao za svog prvog personalnog trenera?

Ne bih znao da objasnim. Jednostavno sam naišao na njegov profil i poslao mu poruku. Brzo i lako smo se dogovorili za prvi trening i nakon tih sat vremena sam shvatio da sam doneo sjajnu odluku i napravio odličan izbor.

Kaži nam nešto više o tom prvom treningu. Kakva su bila tvoja očekivanja i kako je sve na kraju izgledalo?

Biću iskren. Pomislio sam da me Strahinja previše forsira. Međutim, nakon nekoliko treninga sam shvatio da on bolje vidi koliko mogu da izdržim i kako da odradim vežbu. Ipak, priznajem da nisam srećan kada me forsira, iako znam da je u pravu. Rezultati pokazuju.

Koliko dugo i koliko puta nedeljno trenirate?

Treniramo već tri meseca, pet puta nedeljno. Znači, svaki radni dan.

Rekao si da ti je motivacija novi posao. Da li te personalni trener motiviše da dostigneš cilj?

Da, tu nema reči. Dao mi je plan ishrane, imamo plan treninga, sve poštujem. Velika je motivacija, zato su i veliki rezultati.

Trener Strahinja i Nikola

Već drugi put pominješ rezultate. Da čujemo, šta ste postigli?

Prvi mesec sam skinuo deset kilograma. Drugi i treći mesec isto toliko.

Hoćeš da kažeš 20 kilograma za tri meseca?

Da. Ali, verujte, nije u početku lako. Morate biti uporni. Strogo pridržavanje plana ishrane i svaki dan trening, osim vikendom. Ipak, kada dostignete cilj, osećaj je nestvaran.

Iako si cilj ispunio, da li nastavljaš sa treninzima?

Da, naravno. Nastavljam da održavam svoju kondiciju. Verujem da svako od nas ima neku želju ili cilj, a kada je ostvarenje toga do nas samih, onda je samo važno početi.