INTERVJU: Vladimir Stašuk – Najbolji lek protiv stresa je trening

Tridesettrogodišnji Vladimir iz Novog Sada već dva meseca redovno trenira se personalnim trenerom. Dugo je odlagao povratak u teretanu, a onda je za rođendan od supruge dobio sjajan poklon – treniranje sa ličnim trenerom. Treninzi čine da se oseća manje pod stresom i svaki novi trening je nova motivacija. Evo njegove priče.

Kako si se odlučio za to da angažuješ personalnog trenera?

Pre jedno sedam, osam godina sam trenirao redovnije u teretani. Međutim, u poslednjih nekoliko nisam. I supruga mi je za rođendan uplatila treninge sa personalnim trenerom i tako me iznenadila, jer sam stalno pričao o treninzima, ali nikako nisam mogao da se nateram da opet krenem.

Znači, supruga je odabrala trenera Strahinju. Kako se i zašto odlučila baš za njega?

Blizu nam je teretana, koja ima pogled na Dunav, koja nam se baš dopada. Raspitala se o trenerima, pronašla Strahinju na Internetu i nakon pregledanih komentara i ocena odlučila se za njega.

Teretana VK DANUBIUS na keju

Prvi susret sa trenerom, kakvi su utisci? Šta si očekivao od personalnog trenera?

Utisak je super. Očekivao sam da će neko odmah da me tera da radim vežbe više nego što mogu. Sada je to već okej, izađem sa treninga iscrpljen i to mi prija. Očekivao sam da se ne povredim, što je ispalo super, pokazao je stručnost i u tom smislu.

Što se tiče načina ishrane, koliko tu sarađujete?

Pa, iskreno, ja ne sarađujem. Dobijam savete, ali se puno ne pridržavam.

Nakon dva meseca treniranja, koji su rezultati?

Mnogo više snage. Mnogo bolje se psihički osećam. I to je ono što je meni bio najveći motiv. Što se kilaže tiče, nije nastala neka velika promena, jer ne pazim šta jedem, ne vodim računa. Moj glavni motiv je dobra kondicija, jer ceo dan sedim zbog posla, a nakon nekoliko dana treniranja sam shvatio da je benefit psihičkog zdravlja mnogo veći i da je mi je možda to čak i najznačajnije od svega.

Trener Strahinja i Vladimir na treningu

Da li u svom okruženju imaš drugare koji nikako da se nateraju da krenu na trening?

Ima ih puno.

Kojom rečenicom bi ih motivisao da krenu na trening?

Meni je svaki novi trening inspiracija i motivacija za naredni, jer dođem na trening nervozan i pod stresom i nakon dvadeset minuta zaboravim na sve to. Kao što kaže Strahinja – desi se neka nirvana, i nakon treninga se osećam lepo ceo dan.

Tako da, kada počnu, motivacije neće faliti.