INTERVJU: Vladimir Stojković – Vidljiv napredak je još veća motivacija

Tridesetosmogodišnji Vladimir iz Novog Sada, pre tri meseca prvi put u životu angažovao je personalnog trenera. S obzirom da radi posao gde puno sedi, ovo je bio sjajan način da se razgiba i izbaci svu negativnu energiju iz sebe.

Kako si saznao i odlučio se baš za trenera Strahinju?

Kada sam odlučio da želim da počnem da treniram sa personalnim trenerom, malo sam istraživao po internetu i naleteo na njegov sajt koji mi se dopao. Pogledao sam tekstove na sajtu, video iskustva klijenata i ubrzo smo se čuli, sve lako dogovorili.

Jesu li ta iskustva klijenata bila presudna da baš Strahinju pozoveš?

Da, i to i cena je bila odgovarajuća.

Vladimir na treningu sa personalnim trenerom Markovićem

Da li misliš da ljudi imaju predrasudu o toj ceni za angažovanje personalnog trenera?

Svakako da jeste izdatak, ali ako mislimo na zdravlje, kao i na tehniku treniranja, jer činjenica je da ne znamo svi sami ispravno da radimo vežbe, isplativo je. I vredno tog novca.

Koji je glavni razlog zbog kojeg si počeo da treniraš sa personalnim trenerom?

Glavni razlog jeste bio višak kilograma. E, onda nakon prvog treninga, trener je odradio merenje i ukazao mi na neke druge stvari poput količine vode u organizmu, viscelarne masti i sl. i to je postao razlog više  da nastavim sa treninzima. On me je uputio i na pravilnu ishranu.

Koliko je teško pridržavati se načina ishrane koju preporuči trener?

Pa pridržavam se maltene sasvim. Dosta napredujem, za prva dva meseca sam izgubio osam kilograma i zadovoljan sam rezultatima. Ne pada mi toliko teško, jer vidim da napredujem.

Trener Marković

Da li imaš neki krajnji cilj na ovom putu treniranja ili će to postati tvoj stil života?

Nemam krajnji cilj, ne težim ka nekoj idealnoj kilaži, već treniram zbog sebe i svog zdravlja.

Neko iskustvo pre sa trenerom nisam imao. Nisam znao šta da očekujem, ali sam sasvim zadovoljan. Vidim da Strahinja ima dosta iskustva, odredio je treninge prema meni i mojim potrebama, kad se sve to uzme sa dobrim i pravilnim načinom ishrane, ovo je definitivno bio pravi izbor za mene.