INTERVJU: Suzana Nikolić – Prvenstveno treniram zbog fizičkog i mentalnog zdravlja

Jedna drugačija priča. Kada ugledate ovu mladu i zgodnu devojku, ne možete a da se ne zapitate koji je razlog zbog kojeg ona svakodnevno posećuje teretanu. Ipak, dvadesetogodišnja Suzana Nikolić trenira prvenstveno zbog zdravlja, uz to želi da zategne određene delove tela, pa je angažovala stručno lice i utiske vam prenosi u narednih nekoliko odgovora.

Koji je tačan razlog zbog kojeg si angažovala personalnog trenera?

Stvarno želim da radim na sebi. Nisam ovde isključivo zbog fizičkog izgleda, već želim bolju kondiciju i da steknem naviku treniranja.

Trening je dobar za mentalno zdravlje. Koliko ti je taj segment važan?

Veoma. Po prirodi sam dosta živčana osoba, lako se iznerviram i to ne umem da sakrijem. Svu svoju nervozu izbacim na treningu i taj osećaj je zapravo i najlepši. Kada se osećate lakše u svakom smislu.

Da li voliš više da treniraš ujutru ili uveče?

Ipak, popodne. To je vreme kada mi najviše prija trening.

Koliko već treniraš sa trenerom Strahinjom i koje promene si primetila od početka do danas?

Malo više od tri meseca treniramo.

Od promena, odmah sam primetila to da sam ojačala. Osećam da su mi mišići zategnutiji i napredujem, vidim sve sama u ogledalu.

A da li si zacrtala neki cilj u treniranju – treniraću određeno vreme dok ne postignem zacrtano?

Ne, želim da steknem naviku da treniram uvek. Da imam kontinuitet. Da sebe naučim da je to važno i stvarno volim da treniram. Kao mlađa sam trenirala odbojku i negde imam tu sportsku disciplinu.

Volim ljude koji rade na sebi.

Kako si čula za trenera Markovića?

Videla sam profil na Instagramu. On stvarno ima iskustva i zna šta radi. Brzo sam shvatila da nisam pogrešila.

Kako reaguje tvoje društvo, s obzirom da si dosta mlada, na to da treniraš sa personalnim trenerom? Da li oni imaju predrasudu da je to nešto skupo i teško za priuštiti?

Pa iskreno, i sama sam na početku mislila da je to luksuz. Mislila sam da znam sama da radim vežbe i da ti trener nije potreban, a onda kada sam došla i kada mi je Strahinja pokazao kako se koja vežba radi, kojim tempom i sve te detalje, shvatila sam koliko ne znam. To je problem kod ljudi, što misle da sve znaju i da sve mogu sami. Mnogo je lakše kada imaš nekoga ko će da ti pomogne, da te posavetuje…da te usmeri, prvenstveno da te gura napred. Dešava mi se da ne mogu da izdržim određenu vežbu i on te motiviše da odradiš sve do kraja.

A u finansijskom smislu, da li se odrekla nečega zarad treniranja sa trenerom?

Pušila sam cigare. Već tri meseca ne pušim. Ne pijem kafe tako često po kafićima. Lako se izdvoji novac za ono što želiš.