INTERVJU- Sava iz Novog Sada – Pridržavao sam se celokupnog programa i dostigao odličan rezultat

Tridesetogodišnji Sava iz Novog Sada je po profesiji programer. Rad od kuće i konstatno sedenje nateralo ga je da potraži pomoć personalnog trenera i istraje u nameri da postane fizički aktivan, i samim tim učini pravu stvar za svoje zdravlje i telo.  

Samo si jednog dana odlučio da angažuješ personalnig trenera?

Da, defitivno zbog posla, programer sam i mnogo sedim, jednostavno sam shvatio da je vreme da nešto uradim po pitanju fizičke aktivnosti.

Počinjao sam i ranije da treniram, a nikada nisam istrajao duže od mesec dana, niti sam ostvarivao neke rezultate. Ovo je bio način da sebe nateram i trener je bio tu da me motiviše, da trening postane deo moje rutine.

Šta si najviše očekivao od trenera?

Samo sam želeo da me motiviše da istrajem, da dolazim na treninge i da sve to učini da se osećam bolje. I srećan sam što je tako danas.

Veoma sam zadovoljan rezultatima.

Trener Marković je ispunio tvoja očekivanja?

I više od toga. Aktivan sam više od pet meseci. Korigovao sam ishranu. Dolazim redovno na treninge. I bonus na sve to je što sam izgubio 10 kilograma. Prezadovoljan sam.

Korigovanje načina ishrane bude jedan od težih zadataka za klijente. Koliko je tebi to bilo teško da ispoštuješ?

Pa i nije. Ovaj rezultat ne bi bio moguć da se nisam pridržavao celokupnog programa koji je trener napravio za mene. Poštovao sam i način ishrane.

Šta ti se najviše dopada na treninzima?

Defitinivno spektar vežbi. Ne ponavljaju se treninzi. Uvek se ubaci nešto novo, drugačije, pa je i izazov veći. Nije mi dosadno, apsolutno učestvujem u procesu i to čini da se osećam dobro.

Da li u tvom okruženju ima ljudi koji su takođe fizički aktivni u teretani?

Slabo ima. Ali, moj najbolji drugar je počeo takođe da trenira kod Strahinje, nekada i zajedno treniramo i to je takođe dodatna motivacija.

Trener Marković i Sava

Koje promene su se desile otkada treniraš?

Psihičke promene. Pored naravno, promene fizičkog izgleda, te psihičke promene su veoma velike. Baš prija.

Treniraš rano ujutru, već od sedam sati. Koliko ti je teško da trening bude baš tada?

Nije teško, tako sam želeo. Sa trenerom se dogovori termin treninga. Meni ujutru, tako rano, najviše odgovara i prija.