INTERVJU: Bračni par iz Novog Sada – Trening nam je i dobar provod

Bračni par, Sofija i Karlo Bem iz Novog Sada, otkriva nam koliko trening u paru dodatno motiviše, kako je raditi sa personalnim trenerom, kao i kako trening utiče na njihov bračni odnos i njihovu svakodnevicu. Iskustvo ovih tridesetogodišnjaka i njihovo treniranje u paru će vas, verujemo, podstaći da razmislite i počnete da radite na sebi.

Kako ste odlučili da počnete da trenirate?

KARLO: Zbog stila života i poslova kojim se bavimo, odlučili smo da počnemo sa treninzima. Kancelarijski posao podrazumeva manje kretanja, a osetili smo koliko nam je neophodno da se pozabavimo svojim telom.

SOFIJA: Odluku da krenemo zajedno nije bilo teško doneti. Volimo da provodimo vreme zajedno, a i dodatno je motivacija bolja kada smo međusobno podrška. Takođe, kako smo krenuli sa treninzima, shvatili smo da nam je to ujedno i dobar provod. (smeh)

Kako ste došli na ideju da treninzi budu sa personalnim trenerom i zašto ste baš odabrali trenera Markovića?

KARLO: Znali smo da hoćemo personalni tip treninga od momenta kada smo odlučili da krećemo sa treninzima, jer smo želeli da neko sa nama radi 100% fokusirano. Za Strahinju smo dobili preporuku, a i lako smo ga pronašli preko interneta. Vrlo lepa komunikacija od samog starta i lako dogovaranje.

Koliko je redovna fizička aktivnost promenila vaš život u poslednjih godinu dana?

SOFIJA: Promenila je dosta,  zbog toga što se prosto bolje osećamo. Agilnije, nema toliko bolova u leđima, na primer. A i dobar osećaj posle treninga je uvek tu.

Koje su prednosti treniranja u paru? Kako je uticalo na vaš odnos, svakodnevnicu, život generalno?

KARLO: Mi generalno volimo da provodimo vreme zajedno, a ovo je još jedan novi vid zajedničke aktivnosti koji nam prija. Podržavamo se, bodrimo i na kraju dobro i provodimo. Lakše je udvoje.

Da li je pored fizički bolje kondicije došlo do rezultata u obimima i kilaži? Koliko vam je taj cilj važan?

SOFIJA: Nama je cilj od samog starta bio da se bolje osećamo psiho-fizički, a postepeno menjanje obima i kilograma je pozitivna posledica. Nije nam to bio primarni cilj.

Dugo trenirate sa trenerom Strahinjom, kako biste opisali njegov rad sa klijentima?

KARLO & SOFIJA: Sa Strahinjom je od samog početka saradnja odlična! Vrlo laka komunikacija, fleksibilnost, a takođe i maksimalna posvećenost, što je nama bilo važno. Dobro je od starta procenio nasš motive i mogućnosti, pa je spram toga i osmislio program za nas. Super je što nijedan trening do sada nije bio isti, svaki put nas očekuje pripremljeno nešto drugačije.

Za poštovanje plana ishrane koji vam trener uvek može predložiti i dati, smatrate li da je potrebna mnogo veća želja od želje za samim treningom?

KARLO: U suštini, ako je primarni cilj redukcija kilaže, svakako je jasno da je ishrana jači faktor u promeni u odnosu na sam trening. Mislimo da je balans ishrane i treninga najbolja kombinacija za uspeh. Meni ličnon promena u ishrani ipak malo teže pada, s obzirom da sam gurman i hedonista. (smeh)

Ljudi se teško motivišu da počnu da rade na sebi. Kakav savet biste im vi dali – kako da se pokrenu?

SOFIJA: Teško je pokrenuti se, ali i održati promenu prisutnom. Ipak, kako se počne sa treninzima, a pogotovo u kontekstu koji vam odgovara i prija, malo lakše se održava istrajnost. Sačekajte prve dobre rezultate promene, šta god oni bili za vas i to će vas dodatno motivisati da nastavite.